anoniem 1

anoniem 2

klimopmuur

Over ons

GGGreen ontwikkelde een groeibegrenzer tegen een wand voor de hechtende klimplanten wingerd en klimop. In 2018 verwierf het bedrijf een octrooi voor deze technologie voor EU en US, en geldt tot 2035. GGGreen produceert en verdeelt deze groeibegrenzer voor klimop en wingerd ‘klimopstop’ in de vijf landen waar het brevet geldt: België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en UK.

Naast deze begrenzing voor de hechtende klimplanten biedt GGGreen ondersteuning aan voor diverse vormen van grondgebonden gevelgroen, zowel naar architecten en steden als naar privé- en bedrijfsinitiatieven. De kennis van planten, hun groeivereisten en geschikte klimsystemen zijn beschikbaar, maar een bundeling ontbreekt. GGGreen heeft contacten met onderzoeksinstellingen en met bedrijven, en zal in het voorjaar 2020 een eerste overzicht beschikbaar stellen.

GGGreen selecteert plaatsers met voldoende kennis voor de installatie van de KLIMOPSTOP. De plaatsing moet gebeuren met het nodige vakmanschap. Vaak wordt een korte opleiding voorzien. Regelmatig wordt een controle uitgevoerd, en dat garandeert de kwaliteit en een eerlijke concurrentie tussen de plaatsers. We besteden vooral aandacht aan de zorg bij het aanbrengen van de polymeer TEC7 en de afwerking van de verbindingen. Er worden slechts een beperkt aantal plaatsers aangeduid op deze website zodat zij voldoende bevraagd worden en de KLIMOPSTOP beter leren kennen. Als klant van een plaatser betaalt u aan deze plaatser voor de begrenzer én de montage. Uiteraard kan u bij ons terecht voor bijkomende informatie.

KLIMOPSTOP werd sinds 2008 getest in een basisversie. In de voorbije 7 jaar werd bijkomend onderzoek verricht bij Labo De Nayer (CE-keurmerk), bij KULeuven (ind.ingenieurswetenschappen  research group Energy and Automation) en UHasselt. De vorm van de begrenzer en keuze van materialen werd verbeterd voor een vlotte installatie, zodat ook particulieren de installatie kunnen uitvoeren. Wij zijn momenteel op zoek naar professionele plaatsers. Per provincie in België en Nederland willen we 5 à 7 plaatsers op onze website tonen. Zij zijn de bevoorrechte partners voor installatie. Als u interesse heeft, neem dan contact met ons voor een eerste kennismaking. Plaatsers uit meerdere sectoren (bouw, tuinaanleg) zijn welkom.

GGGevelgroen bvba werd opgericht in 2013 voor de ondersteuning en de toepassing van grondgebonden gevelgroen, en opereert als GGGreen. Zaakvoerder Peter Boogaerts is bosbouwingenieur (KULeuven) met aanvullende postgraduaten Milieuwetenschappen en Milieucoördinator A (UAntwerpen) en Vastgoedkunde (KULeuven).